۸۰ درصد بودجه صرف هزینه های جاری

هم اکنون بیش از ۸۰ درصد بودجه کشور، صرف هزینه های جاری دولت می شود و به عبارت دیگر، ۷۸ میلیون نفر کار می کنند، نفت می فروشند و مالیات می دهند، تا دولت حقوق دو میلیون کارمند و سایر هزینه های مشابه خود را تأمین کند

محمدرضا تابش، نماینده مجلس با اشاره به این که بودجه مجلس از سال 83 تاکنون 2300 درصد رشد کرده است گفت: البته این بخشی از بودجه ای است که باید صرف ساخت و ساز کشور می شد و در مقایسه با بودجه کل کشور، به نظر بسیار ناچیز می نماید. به گفته وی هم اکنون بیش از 80 درصد بودجه کشور، صرف هزینه های جاری دولت می شود و به عبارت دیگر، 78 میلیون نفر کار می کنند، نفت می فروشند و مالیات می دهند، تا دولت حقوق دو میلیون کارمند و سایر هزینه های مشابه خود را تأمین کند.

تابش ادامه داد: باید گفت، پرداخت حقوق و هزینه کرد این میزان از درآمدها برای پرداخت حقوق به کارکنان دولت باعث شده است تا دولت برای تأمین آن از بودجه سایر منابع، از جمله بودجه های عمرانی ـ که اتفاقا سهم ناچیزی نیز در بودجه کشور دارد ـ به این کار اختصاص و اعتبارات این بخش از بودجه را که موتور محرک اقتصاد کشور است، کاهش دهد.

به گفته وی به همین دلیل، این موضوع با واکنش های بسیاری از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شده است. برخی از نمایندگان بر این اعتقاد هستند که تنها راهکار هزینه کرد صحیح بودجه، تغییر نظام بودجه ریزی است و باید بودجه ریزی به سمت عملیاتی پیش رود و به عبارت دیگر، نهادهای مختلف بر اساس میزان فعالیتی که دارند، بودجه دریافت کنند.

رویکردهای نفتی در بودجه 97

محمدعلی پورمختار، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی در بهارستان نیز درخصوص بودجه ریزی ۹۷ گفت: بودجه نویسی و اجرای آن باید مبتنی بر احکام برنامه ششم توسعه باشد و طبق برنامه ریزی ها، دولت باید هر ساله ۲۰ درصد از لایحه بودجه را عملیاتی کند تا در پایان برنامه پنج ساله توسعه اهداف برنامه ششم محقق شود.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، مقولات خوبی مدنظر قرار گرفته و مصوبات مناسبی تدوین شده که باید اجرایی شود. همچنین در حوزه های مختلف اولویت ها مشخص شده و باید بودجه ها به سمت آنها هدایت شود تا پیش بینی های مدنظر تحقق یابد.

وی با اشاره به برخی از مواد برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه، مقولاتی چون کشاورزی و افزایش تولیدات و محصولات و همچنین مدیریت کشت و کاهش مصرف آب مدنظر واقع شده و احکام خوبی در این زمینه به تصویب رسیده است.

این نماینده مجلس افزود: رویکرد بودجه نویسی ما هنوز نفتی است و این قیمت نفت است که قسمت اعظم درآمدهای بودجه ای را تعیین می کند؛ هرچند دولت عنوان کرده که نقش نفت تنها ۳۰ درصد در بودجه پیش بینی شده، وابستگی به نفت همچنان وجود دارد و اگر درآمدهای نفتی با مشکل مواجه شود، دوباره شاهد کاهش بودجه های عمرانی خواهیم بود.

این نماینده مجلس ادامه داد: به جز نفت، بخش دیگری از درآمدها از طریق مالیات تأمین می شود که ما شاهد بودیم این بخش نیز فشار مضاعفی را ایجاد کرده و باید در این خصوص اصلاح صورت گیرد و ما به فعالیت های معاف از مالیات برای رونق اقتصادی نیاز داریم.

وی با انتقاد از روند اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: از نظر من، ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن واجد شرایط دریافت یارانه نقدی هستند و مابقی باید حذف شود که اگر این اتفاق بیفتد رقمی معادل ۲۰ هزار میلیارد ذخیره خواهد شد که این میزان سرمایه باید در صندوقی ذخیره و صرف امور و پروژه های عمرانی شود.

کد خبر 22621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 3 =